Архиве категорија: Vesti

Vesti iz Banja u Srbiji

Dan zaljubljenih Vrnjačka Banja

dan-zaljubljenihNajlepše mesto u Srbiji za proslavu Dana zaljubljenih je Vrnjačka Banja i čuveni Most ljubavi. Manifestacija “Poljubi me” koja se održava u Vrnjačkoj Banji,  za sve zaljubljene parove, rezultat je Svetskog dana zaljubljenih. Ova manifestacija prvi je put organizovana 2009. Godine, na Mostu ljubavi. Manifetacija se tradicionalno održava na Dan svetog Trifuna, ili Sveti Valentin u Katoličkoj veri. Most ljubavi, ukrašen stotinama balona u obliku srca, postaje pozornica poljubaca i zaljubljenih parova. Najnoviji record u najdužem poljubcu iznosi 80 minuta i 44 sekunde. Osim kategorije “Najduži poljubac” nagradjuje se i najatraktivniji i najstariji par.

Posetioci manifestacije mogu uživati u raznovrsnom muzičkom program, hrami i piću, a Vrnjačka Banja na ovaj dan  postaje prestonica ljubavi.

Prijavljivanje za manifestaciju u Vrnjačkoj Banji moguće je putem telefona Turističke organizacije Vrnjačke Banje 036/611-105, ili lično na dan održavanja manifestacije.

Овај унос је објављен под Vesti од стране .

6. Konferencija o zdravstvenom, welnes i spa turizmu

6. Konferencija o zdravstvenom, velnes i spa turizmu

SB “Merkur“ iz Vrnjačke Banje je imala je, kao primer dobre prakse inovativnih projekata u ovoj oblasti turizma, veoma zapaženo učešće na Šestoj CEI konferenciji o zdravstvenom, welness i spa turizmu pod nazivom, “Regionalne šanse i izazovi“, u Begradu. Konferencija je održana u organizaciji Klastera zdravstvenog,welness i spa turizma Srbije, čiji je član i opština Vrnjačka Banja, uz podršku CEI Fonda (The Central Europe Initiative Fund).

Učestvovali su predstavnici vladinog sektora, klastera zemalja regiona, kompanije lideri u oblasti zdravstvenog, welness i spa turizma iz Mađarske, Austrije, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine.

Овај унос је објављен под Vesti од стране .

Akvapark „Petroland“ Bački Petrovac

akvapark petroland cenovnik telefonAkvapark „Petroland“ u Bačkom Petrovcu otvoriće novu sezonu kupanja 28. maja 2014. godine.
U periodu od 28-31 maja važiće promotivna cena ulaznice po ceni od 500 RSD.
Dana 1. juna 2014. godine obeležava Svetski dan deteta , tog dana svi đaci Osnovne i Srednje škole uz đačku knjižicu imaće besplatan boravak u „Petrolendu“.

aquapark petroland backi petrovacU novoj sezoni cene ulaznica su znatno povoljnije, posetioce očekuje i dosta novina, dan „Super sreda“, kada se ulaznica može kupiti po ceni od 500 RSD tokom trajanja čitave letnje sezone.

Akvapark „Petroland“ Bački Petrovac do sada je posetilo preko 350.000 turista, pa je tako ovaj Akvapark proglašen za najbolji noviji turistički sadržaj u Srbiji.
Tokom nove sezone otvara se  novi „Adrenalin park“, tako da i ove godine sve turiste očekuje puno zabave na bazenima i toboganima, a Akvapark se prostire na površini od oko 8ha.

Овај унос је објављен под Vesti од стране .

Danas je Veliki petak

Danas je Veliki petak

Sve hrišćanske crkve danas obeležavaju Veliki petak, dan kada je na Golgoti raspet i umro Isus Hristos.
Ove godine svi hrišćani Uskrs obeležavaju u nedelju, 20. aprila. Bogosluženjima na Veliki petak obeležava se vreme smrti i skidanja sa krsta tela Gospodnjeg, kada se na posebno ukrašen sto ispred oltara koji predstavlja Hristov grob iznosi plaštanica. Sveštenici iznose crvenu plaštanicu i tri puta, uz zvuke klepala, obilaze oko crkve, što simbolično predstavlja Hristovu sahranu.
Plaštanica se potom polaže ispred oltara, a vernici u tišini dolaze na celivanje sve do subote uveče, uoči Vaskrsa koji se slavi od ponoći i kada se u znak vaskršnje radosti oglašavaju i prva zvona.
U pravoslavnim crkvama se na Veliki petak ne služe liturgije, već carski časovi sa čitanjem delova Jevanđelja o događalima u dane Stradanja.Veliki petak je za sve hrišćane dan strogog posta, a u Srbiji je običaj da se zaustave svi poslovi i u kući i u polju, kao i da se farbaju jaja u crvenu boju koja je simbol nevino prolivene krvi Hristove i novog života.

Овај унос је објављен под Vesti од стране .

Konkurs Turističke organizacije Srbije

Turistička organizacija Srbije

Turistička organizacija Srbije raspisaće konkurs za izbor izuzetne destinacije u Srbiji koje će biti uvršćšene u projekat Evropske komisije”Mreža izuzetnih destinacija Evrope”. Tema ovogodišnjeg projekta u Srbiji je “Turizam I lokalno nematerijalnbo kulturno nasledje” a cilj je da se identifikuju manje poznate destinacije koje razvijaju i baziraju svoju turističku ponudu na promociji svog teritorijalno-specifičnog nematerijalnog nasledja.

Овај унос је објављен под Vesti од стране .

Italijani u Vrnjačkoj Banji

Italijani u Vrnjačkoj Banji

Predstavnici Italijanske kompanije „GVM “ iz Barija, zainteresovani su za ivesticiona ulaganja u zdravstveni turizam, izgradnju hotela, akva-parka, sportsko-rekreativnog centra „Raj“ i druge projekte u Vrnjačkoj Banji, pa su tim povodom i posetili Vrnjačku Banju i vreme proveli u sastanku sa prvim čovekom vrnjačke opštine, Bobanom Đurovićem.
Ova firma je među prvih pet bolničkih lanaca Evrope a, kako su rekli tokom sastanka, planiraju da ulože više desetina miliona evra.
Ekipu italijana predvodio je dr Frančesko Marinđeli, izvršni direktor međunarodnog odeljenja kompanije GVM. On je sa predsednikom Đurovićem i saradnicima obišao nekoliko lokacija pogodnih za gradnju zdravstvenih, turističko-ugostiteljskih, i sportsko-rekreativnih objekata. Njih je u posetu Vrnjačkoj Banji doveo Predrag Mikić, savetnik za privredu predsednika Republike.

Овај унос је објављен под Vesti од стране .